Official Suppliers:

Lysekil Women’s Match lockar sponsorerna

Lysekil Women’s Match lockar sponsorerna

Lysekil Women’s Match lockar sponsorerna

– och hemmaseglaren Anna Kjellberg ser fram emot årets eveneman

10-årsjubilerande Lysekil Women’s Match har säkrat treårsavtal med huvudsponsorn Preem, och Carpe Diem Beds of Sweden har återkommit i sponsorgruppen. Hemmahoppet Anna Kjellberg hoppas få en inbjudan till Lysekil Women’s Match, vars projektledare Anna Holmdahl White har bråda dagar nu när det är fem månader kvar:

– Sedan premiäråret 2004 har vi byggt upp Lysekil Women’s Match till ett av Bohusläns största publika evenemang. När vi nu 10-årsjubilerar så ska vi ta tävlingen ytterligare ett steg på alla plan, lovar hon.

 

Huvudsponsorn Preem har varit med från starten, och treårskontraktet ger arrangerande Sailnet och Lysekils SS Gullmar långsiktigt goda förutsättningar att fortsätta utveckla Lysekil Women’s Match. Som ett av evenemangen i den internationella serien WIM Series som drog igång i fjol, med deltävlingar i Irland, Frankrike, Sverige, USA och Korea i år, har Lysekilsseglingen också fått en prestigefull internationell koppling. Det höjer förstås den idrottsliga nivån ytterligare:

– Det är riktigt kul att kunna välkomna världens bästa seglare tillbaka till Lysekil, samtidigt som vi känner ett starkt kommersiellt intresse. Evenemanget är viktigt för de lokala näringsidkarna, för turismen och som mötesplats för västsvenskt näringsliv, säger Anna Holmdahl White, och tillägger att det är väldigt roligt att Preem fortsätter som huvudsponsor.

– För oss är det förstås värdefullt att kunna ha ett seglingsevenemang av världsklass i Lysekil, där vi har vårt största raffinaderi. Det är till stor glädje för våra medarbetare, för invånarna och för alla besökare. Därför har vi också varit med Lysekil Women’s Match sedan starten, och ser fram emot tre år till, säger Preems VD Petter Holland.

 

Lysekilsbaserade sängtillverkaren Carpe Diem Beds of Sweden är en gammal bekant som nu åter finns med bland övriga sponsorer efter ett par års frånvaro:
– Lysekil Women’s Match på våra egna hemmavatten är en fantastisk tävling. Eftersom våra tidigare engagemang har varit mycket lyckade, så var det inget svårt beslut att teckna ett nytt sponsoravtal, kommenterar bolagets VD Jörgen Turesson, som också stöttar Anna Kjellberg i hennes karriär.

Anna Kjellberg seglar för GKSS i Göteborg, har tillhört världseliten i många år och brukar alltid vara med och hugga i toppen. I fjol vann hon deltävlingen i New York, tog andraplatsen i hela WIM Series och slutade på tredje plats i Lysekil Women’s Match. För närvarande ligger hon trea på världsrankingen och ser fram emot årets tävling i Lysekil:

– Vi kommer att segla alla deltävlingar i WIM Series, men det är klart att vårt stora fokus och höjdpunkten är Lysekil Women’s Match. Det är helt enkelt i Lysekil vi själva trivs bäst och känner oss mest välkomna, på våra hemmavatten och med alla våra sponsorer och familjer omkring oss, säger Anna Kjellberg, och tillägger:

– Det var länge sedan vi startade en säsong så väl förberedda som i år. Nu vill vi bara ut på vattnet så snart det går!

~~~~~~~~~~~~~~~

Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 300 000 SEK (50 000 USD) i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras 4 – 9 augusti av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.

Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar i Irland, Frankrike, Sverige, USA och Korea. WIM Series erbjuder en prispott på 50 000 USD, utöver varje tävlings prissumma.
Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem, med Lysekils Kommun som värdstad.

Bilder: Ett urval högupplösta bilder finns tillgängliga att ladda ner på http://www.lysekilwomensmatch.se/#!/press/pressbilder-2013